В Харкові пройшла панахида по жертвах теракту (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 25 лютого 2015, 00:38
24 лютого біля пам’ятника Шевченку пройшла траурна панахида по чотирьох загиблих в результаті теракту 22 лютого.
В Харкові пройшла панахида по жертвах теракту (фото)

Харків'яни тримали в руках портрети загиблих – Ігоря Толмачова, Миколи Мельничука, Вадима Рибальченка та Данила Дідіка. Вони підносили квіти, запалювали свічки та лампадки. Біля пам’ятника була встановлена скринька, куди присутні кидали гроші, які згодом будуть передані родичам загиблих. Безпеку на панахиді забезпечував наряд міліції з собаками.

О. Віктор Маринчак прочитав заупокійну молитву. Він закликав присутніх бути єдиними, підтримувати один одного та всупереч всьому берегти свою свободу та гідність. «Важко знайти слова, які хоча б трохи втішили людей, що втратили друзів, товаришів, близьких, – розповів о. Віктор, – немає таких слів. Немає. Втрата завжди одна-єдина і завжди найстрашніша. Кожна втрата. Бо кожному з тих, чиї обличчя ми тут бачимо, немає заміни. Ніхто не може жити замість них. Бути замість них. Допомагати, творити, працювати, захищати… Ніхто замість них не може нічого зробити».

На панахиду також прийшли друзі та близькі загиблих, які поділилися своїми спогадами про них. Пам'ять жертв теракту вшанували хвилиною мовчання та піснею «Пливе кача», під час звучання якою присутні встали навколішки. 

comments powered by HyperComments