Губернаторе, перезапустіть Громадську раду

Артем Коновалов  |  Середа, 25 лютого 2015, 17:40
У роковини трагічних подій, коли вшановують подвиг Героїв Небесної Сотні, у пам'ятні дні Революції гідності в Харкові відбулася спроба провести установчі збори з формування складу громадської ради при обласній державній адміністрації.

Слід відзначити, що з боку ХОДА було здійснено ресурсне й організаційне забезпечення діяльності ініціативної групи по проведенню установчих зборів з формування складу громадської ради при обласній державній адміністрації.

Але ця група не спромоглася скористатися створеними умовами та, порушуючи вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року №996 "Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики", оголосила в неустановленому цією постановою порядку про проведення установчих зборів з формування складу Громадської ради при облдержадміністрації.

В ході останніх відбулися відомі події, зафіксовані та відображені різними відео-стенограмами, через які встановити об'єктивний хід установчих зборів і підготувати відповідний підсумковий документ (протокол) не є можливим.

Через це, а також відзначаючи необхідність забезпечення участі якнайширшого кола громадськості в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів із громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики, цим відкритим листом звертаюся до голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Львовича Райніна з проханням відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2014 року №688 "Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996" та керуючись статтями 6, 39 Закону України "Про місцеві державні адміністрації" утворити ініціативну групу з підготовки установчих зборів за участю інститутів громадянського суспільства для формування складу громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації.

P.S. До речi, перебіг подiй 21 лютого отримав широке висвітлення в медіа й сумнівні оцінки серед громадськості:

Сергій Петров: Ригоанальний шабаш на установчих зборах Громради при Харківській ОДА
Олена Рофе-Бекетова: Моё видение событий до и во время проведения учредительного собрания по формированию Общественного совета
Артем Коновалов: За сьогодні ніхто не перепросить
Олена Гріпіч: Счетную комиссию Учредительного собрания общественного совета при Харьковской облгосадминистрации возглавили опытные мошенники!
Олександр Абрамов: Ну что - поздравлять всех, кто остался? Я вас поздравляю!
Петро Марков: Открыто обращаюсь к Вам, Александр Васильевич Родионов
Сергій Захарченков: «Виктор Михайлович совершенно охладел к воротам. А в доме № 5, раскрытом настежь, происходили ужасные вещи»
SQ: На учредительном собрании совета при Харьковской обладминистрации произошел раскол
Восточный Дозор: Скандал на собрании Общественного совета при ХОГА: обнаружены лишние бюллетени

comments powered by HyperComments