В Харкові пройшла панахида за Борисом Нємцовим (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 1 березня 2015, 23:01
1 березня біля пам’ятника Шевченку пройшла поминальна панахида за російським опозиціонером Борисом Нємцовим, якого нещодавно було вбито в центрі Москви.
В Харкові пройшла панахида за Борисом Нємцовим (фото)

Панахида відбулася після традиційного недільного віча. Майданівці колоною рушили від площі Свободи до пам’ятника Шевченку, скандуючи проукраїнські гасла. Біля пам’ятника вже була вивішена фотографія Бориса Нємцова. Вона розміщувалася неподалік світлин харків’ян, які загинули в теракті 22 лютого.

Володимир Чистилін: «Я дуже добре пам’ятаю момент, коли Єльцин публічно говорив, що він його майбутній наступник та людина, яка може стати майбутнім Росії. Пройшло декілька років і замість нього встав Путін. І ми бачимо чим це загрожує не тільки Україні, а й всьому світові. І, мабуть, це був такий кардинальний вибір. Після цього Росія розминулася з цивілізацією. І розминулася дуже надовго, якщо не назавжди. Нємцов був такою постаттю, яка уособлювала демократичну Росію. Дуже мало, нажаль, зараз таких людей. І харків’яни вийшли. Вчора ми вже встановили портрет Нємцова. Люди підходили, приносили квіти, запалювали свічки. Ну не можна залишатися осторонь всіх цих подій».  

Єпископ Митрофан та священик Віктор Маринчак (УПЦ КП) прочитали заупокійну молитву. Присутні на панахиді майданівці вшанували пам'ять всіх тих, хто загинув за свободу і в Україні, і в Росії. 

comments powered by HyperComments