Координатори харківського Євромайдану зробили офіційну заяву щодо минулого теракту (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 3 березня 2015, 23:15
3 березня біля намету на площі Свободи координатори харківського Євромайдану оголосили свою заяву стосовно теракту, який стався 22 лютого.
Координатори харківського Євромайдану зробили офіційну заяву щодо минулого теракту (фото)

В заяві було зазначено, що голова ХОДА Ігор Райнін заявив, що відповідальність за те, що відбулося також лежить на організаторах ходи. Крім того, начальник головного слідчого управління Василь Вовк повідомив, що СБУ попереджувала про можливість терактів. На що організатори відповіли, що згідно зі 39 ст. Конституції України відповідальність за безпеку мирних зібрань лежить на правоохоронних органах, органах виконавчої влади та органах самоврядування. Крім того, організатори ходи не отримували жодної інформації про ймовірність вчинення терактів.

В зв’язку з цим координатори Євромайдану закликали представників органів державної влади та та органів місцевого самоврядування з більшою відповідальністю ставитися до виконання власних обов’язків.

«Це спільне рішення нашої коордради у зв’язку з вкрай небезпечною ситуацією в Харкові та загрозою безпосередньої агресії Путіна щодо нашого міста, – зазначив Ігор Рассоха, – ми вважаємо, що подальші дії та подальші звинувачення є абсолютно недопустимими і такими, що ідуть на користь Путіну. І ми вирішили від подальших дій щодо розкриття обставин бездіяльності влади та місцевого самоврядування утриматися. Я вважаю, що зараз найважливіше завдання – це взаємодія всіх тих, хто готовий боронити Незалежність України. При чому ми не відмовляємося від жодних критичних слів щодо влади»

Також мова пішла про нагородження жертв теракту. «Донька Ігоря Толмачова буде отримувати цю нагороду, – розповіла Ярина Чаговець, – і сьогодні губернатор подав подання Президенту про нагородження двох загиблих хлопців – Данила Дідика та Миколи Мельничука. Також нагороджений був і Влад Рибальченко. Зараз ми будемо робити все для того, щоб демократичні сили, наш новий губернатор і нова влада мали зв'язок поміж собою. Щоб ми гуртувалися і робили спільну справу разом».

Вона також зазначила, що всі родини загиблих отримують допомогу. Проте попередила, що в метро зараз ходять шахраї з фотографіями жертв теракту, які буцімто збирають для них гроші.

comments powered by HyperComments