Волонтерка розповіла про потреби військових на передовій

Юлія Гуш  |  Понеділок, 6 квітня 2015, 13:51
Ірина Корольова, кандидатка філософських наук, регулярно допомагає військовим в зоні АТО. Вона розповіла про їх нагальній потребі «Справжній варті».
Волонтерка розповіла про потреби військових на передовій

Волонтерка допомагала різним військовим частинам. На даний момент вона регулярно відвозить гуманітарну допомогу П’ятому окремому батальйону та новоствореному Сьомому батальйону Українського Добровольчого корпусу. Не оминає увагою й українських військових, які розташовуються в Пісках»

«За час перемир’я потрібно забезпечити хлопців продуктами довготривалого терміну зберігання, – розповіла Ірина Корольова, – це консерви, сухі суміші та сухі супи. При чому наші дівчата-волонтери розробили власну технологію сушки, при якій овочі зберігаються в чудовому стані і дуже легко готуються. Це олія, яку можна довго використовувати. Це каші з м’ясом. Тобто все, що є якісним. Це кава, чай, цукор та мед. Зараз весна. У хлопців авітаміноз. Ми для них робили овочеві салати. Також дуже добре передавати їм квашену капусту».

«Дуже добре буде передавати їм прилади нічного бачення. У нас є такі великі організації, як «Народний тил», які якраз займаються такими речами. Зараз хлопцям потрібні автомобілі з повним приводом. Тому що там, в Пісках, завжди є проблеми з водою. Там виїхати та набрати води – це ціла військова операція. Також потрібні квадрацикли для військових вилазок на територію, яка контролюється сепаратистами.

Гуманітарну допомогу та необхідні кошти збирають в церкві святого Іоанна Богослова (УПЦ КП) за адресою: м. Харків, вул. Котлова 105-А.

«Волонтерство – це наша можливість організувати наше суспільство більш досконало, навчитися більше довіряти один одному, – зазначила волонтерка, – у нас в церкві є пункт збору. Люди приносять речі. Вони віддають не те, що зайве, а мабуть те, що їм самим необхідно. І вони вірять, що ці речі довезуть до передової. Люди готові жертвувати. Люди готові організовуватися заради спільної мети».

Докладніше в наступному інтерв’ю.

comments powered by HyperComments