Уночі 7 квітня в Харкові прогримів потужний вибух. Підірвали шпиль з прапором (фото)

Вівторок, 7 квітня 2015, 12:13
У ніч з понеділка на вівторок, 7 квітня о 03:28 багато харків'ян розбудив вибух сильної потужності. Терористи намагалися підірвати шпиль з прапором на проспекті Правди. Вибух було чутно на Олексіївці, Павловому полі, в Центрі - від Держпрому до Римарської, на Сортировці.
Уночі 7 квітня в Харкові прогримів потужний вибух. Підірвали шпиль з прапором (фото)

Як пишуть харків'яни, вибух був чутний на Лисій горі («вікна задеренчали, схоже знову від Південної залізниці - минулого разу там військкомат постраждав» - Наталія Спольник), Павловому Полі (вул. 23 Серпня, Отакара Яроша), ближній Олексіївці (р-н «Тополі»).

«У мене вікна на Держпром виходять, трохи не посипалися» - пише Василь Сергєєв.

«Так, на Пушкінській теж добре чутно було», - підтверджує Євгенія.

«На Радянській добре чутно було, але спереду, з боку площі», - уточнив Сергій Ценнер.

Між тим повідомляється, що напередодні увечері вибув стався «на шляху дотримання пасажирського потягу Лисичанськ-Харків». Пізніше ця інформація не підтвердилася.

У соцмережах активно проводилася паралель між вибухом і призначенням напередодні нового начальника Харківського міського управління міліції.

Першими про реальний об'єкт вибуху повідомили таксисти по радіо Zello. Як з'ясувалося, терористи намагалися підірвати шпиль з прапором на проспекті Правди, навпроти готелю Kharkov Palace.

Проте потужний флагшток встояв:

 

Як видно, по фотографіях, вибухом частково пошкодило флагшток і постамент - ядро з нього лежить на землі.

Нагадаємо, 23-метровий металевий «утримувач стягу» (це на 3 метри вище знесеного пам'ятника Леніну на площі Свободи) з гранітною основою, бронзовим колесом діаметром 1,2 метра з традиційним українським орнаментом і шістьма гранітними кулями по кругу був встановлений в Харкові до дня Незалежності в 2010 році. Автор композиції - скульптор Сейфаддін Гурбанов.

 

comments powered by HyperComments