В Харкові символічно перейменували площу Руднєва (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 21 квітня 2015, 22:13
21 квітня харківські активісти, серед яких були представники «Громадської варти», символічно перейменували площу Руднєва та встановили хреста на місці його пам’ятника.
В Харкові символічно перейменували площу Руднєва (фото)

Вони заклеїли таблички зі старою назвою вулиці. Тепер на них можна побачити новий надпис – «майдан Небесної Сотні». Саме таку назву воліють бачити активісти.

«Як ви бачите, тут знаходилася площа Руднєва, – розповів Петро, який якраз заклеював старі таблички, – але вона нам в Харкові не потрібна. Хто не знає, Руднєв – це людина, яка свого часу хотіла тут створити Харківську і Криворізьку республіки. І тут йому встановили пам’ятник. Я вважаю, що він ображає нашу Україну. Тут буде площа Небесної сотні. Я думаю, з часом буде і проспект Героїв Майдану. Так що будемо старатися все перейменовувати в честь України та її незалежності».

«Це тонкий натяк для нашого мера, для нашої міської влади, – додав Петро, – для того, щоб вони це зробили самі. Так, я розумію, що це незаконно. Нехай тоді приїдуть і порозмовляють з нами».

«Давно пора, – коментує ситуацію Сергій Корольов, боєць «Айдару, – в Харкові це, звичайно, дивно. Здавалося, що неможливо. Ну і починає Харків видужувати потихеньку. Перейменовувати потрібно все. Хтось скаже, що це все історія, що потрібно культурно поводитись. Ні, треба досить агресивно це впроваджувати. Тому що якщо ми підемо на відкуп чиновникам, то вони ніколи нічого не перейменують і нічого не зроблять».

На місці поваленого пам’ятника Руднєву активісти встановили хрест, на якому видніється надпис «Боже, Україну храни ». За словами активіста «Громадської варти» Валентина Бистріченка, він символізує духовний захист міста. 

comments powered by HyperComments