Історик та колекціонер Валерій Лейко розповів про трипільську культуру (фото, відео)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 24 квітня 2015, 23:56
23 квітня в незалежному культурному центрі «Indie» в рамках проекту «Вільний університет» пройшла відкрита лекція історика та колекціонера Валерія Лейка під назво «Хто ми і звідки?».
Історик та колекціонер Валерій Лейко розповів про трипільську культуру (фото, відео)

Лекція Лейка була присвячена не тільки трипільській культурі, а й тому, наскільки пересічний українець обізнаний стосовно власної історії. Він розповів про знакові пам’ятки культури та дивовижні археологічні знахідки про які, нажаль, мало хто знає.

 

«Цю лекцію під назвою «Хто ми і звідки» я проводжу вже більше п’яти років, – розповів Валерій Лейко, – я показую українцям хто вони, яка в них історія. Наприклад у січні в Коломиї в мене була така лекція. Мені дуже сподобалось як люди її сприймали. Мені захотілося провести її в Харкові. При чому не тільки в школах, а й тут, у клубі «Indie». Щоб показати, яка у нас чудова, цікава історія. Щоб люди потримали речі, яким біля п’яти тисяч років, щоб люди почули інформацію, яку ніхто, нажаль, не розповідав. І щоб люди пишалися своєю країною і своєю історію. Це головна мета».  

На захід Лейко приніс справжні археологічні знахідки тих часів – статуетки, уламки посуду, горщики тощо. Слухачі мали нагоду не тільки подивитися на них, а й потримати в руках. 

comments powered by HyperComments