«Харківські моняки» відзначили своє півріччя (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 25 квітня 2015, 22:47
25 квітня група «Харківські моняки» зібралися в незалежному культурному центрі «Indie» з нагоди свого півріччя.
«Харківські моняки» відзначили своє півріччя (фото)

На початку заходу відбулася зустріч з Харківським дослідником Станіславом Щварцем. Він розповів про свою книгу «Мандрівка в провінціальну столицю. Прогулянки по старому Харкову», до якої увійшло більш ніж 800 фотографій з різних частин міста. «Я насамперед хотів донести до читача моє бачення Харкова як дуже красивого, унікального і абсолютно неповторного міста, – зазначив Шварц, – який люди абсолютно недооцінюють. В першу чергу це стосується харків'ян, які прожили тут все життя, але так і не зрозуміли в якому місті вони живуть».

Також «моняки» розповіли всім присутнім про жанр міської легенди та його феномен в Харкові. Розглядаючи окремі легенди, вони знаходили свідчення про реальні події, які могли б їм передувати. Проте «моняки» зазначили, що в Харкові цей жанр слаборозвинутий. До того ж, тут значну роль відіграють сучасні домисли. Тому, на їх думку, легендарним Харків роблять не міські легенди, а той факт, що місто було першим в тих чи інших галузях.

«Харківські моняки» – це група людей різних за професією, освітою, поглядами та захопленнями, які вивчають історію Харкова. Адже і в наш час Харків залишається маловідомим навіть для його мешканців. 

comments powered by HyperComments