Активісти простежать, щоб суд над Кернесом не виявився фарсом

Понеділок, 27 квітня 2015, 11:05
Полтавчан закликають бути присутнім під будівлею суду, в якому слухатимуть справу Кернеса. Мер Харкова Геннадій Кернес 28 квітня з'явиться перед полтавським судом. У зв'язку з цим незалежний громадський рух «Злам» закликає усіх прийти цього дня 0 10.00 до приміщення Київського районного суду в місті Полтава, заздалегідь повідомивши в соціальних мережах про ці плани своїм друзям.
Активісти простежать, щоб суд над Кернесом не виявився фарсом

У чому звинувачують Кернеса?

Мер Харкова зовсім не є безневинною жертвою нової влади - українська Феміда небезпідставно підозрює, що він замішаний в злочинах, пов'язаних з незаконним позбавленням волі, загрозою вбивством і навіть тортурами. Суд вирішив перенести слухання справи в Полтаву, щоб уникнути можливого впливу підслідного на хід розслідування.

Затятий українофоб харківського розливу

Треба відзначити, що мер першої столиці України є одіозною фігурою, яка явно не любить всякі прояви патріотизму, що захопили сьогодні немало східних регіонів країни. Він хотів звільнити Полтаву від українців, але за іронією долі виявилось, що саме в цьому місті призначили слухання у його справі. Він не розглядає Росію як агресора проти держави, в якій живе, а Путіна - ворогом українського народу.

У недалекому минулому Кернес переслідував майданівців і був одним з організаторів руху сепаратистів. Він вважається завзятим захисником корупційного режиму клану Януковича.

Гепу за грати!

Інтернет-громада одностайна - чому досі Кернес ще не за гратами? Багато хто боїться, щоб суд не відпустив цього яскравого представника попередньої влади, якого з незрозумілих причин так довго не чіпали після революційних подій. Користувачі Мережі висловлюють побоювання, що суд може бути лише фарсом і ще однією резонансною справою, яка після нетривалого шуму затихне, а сам обвинувачений опиниться на волі.

Заклик йти під будівлю суду

У зв'язку з чималою вірогідністю перетворення справи Кернеса на фікцію незалежний рух «Злам» закликає полтавчан у день засідання прийти під стіни Київського районного суду і висловити свою громадську позицію. Він переконує усіх небайдужих не залишати зло безкарним і своєю присутністю показати владі, що тепер українців вже не так легко обдурити, як в недалекому минулому. Час, коли суд міг виносити неправомірні ухвали, вже пройшов, тому за свої злочини перед державою і співвітчизниками потрібно відповідати відповідно до усієї суворості закону.

comments powered by HyperComments