Волонтери розповіли про результати акції «Зробимо Україну чистою» (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 30 квітня 2015, 23:57
30 квітня в Харківському кризовому інфоцентрі пройшла прес-конференція за участі волонтерів, які підвели підсумки всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою» та розповіли, наскільки Харків та Харківська область стали чистішими.
Волонтери розповіли про результати акції «Зробимо Україну чистою» (фото)

Акція стартувала 25 квітня. До неї офіційно долучилося 3 тисячі чоловік, було прибрано сотні квадратних метрів та вивезено 500 тон сміття. За словами волонтерів, то була найбільш успішна акція за останні 5 років. Вони також зазначили, що цього року громада була найбільш активною. «І я хочу сказати що цього року дуже активно брали участь громади, – розповіла Ганна Прокаєва, – просто колосально. Кожного дня протягом останніх двох тижнів до нас долучалося по 10 чоловік – волонтерів, учасників акції, координаторів. Такого раніше ще не було».

Але не зважаючи на інтерес громади, комунальники і досі залишаються до цього байдужими. «Ми даємо волонтерів, які самі захотіли прибрати, – розповіла Тата Барвицька, – але наші комунальні служби не сильно на це звертають увагу і не вчасно вивозять сміття».

За словами волонтерів, місто стало чистішим. Але вони звертають увагу на жахливий стан зон відпочинку. Олена Петрова зазначила, що місто стало чистішим в тих місцях, які бачать всі. Але в інших надто брудно. В цьому році учасники акції знайшли декілька проблемних зон, які прибирають місцеві мешканці. Але сміття від того не стає менше.  

comments powered by HyperComments