На станцію підземки «Перемога» знову не вистачає коштів

Понеділок, 11 травня 2015, 19:10
Робочим, які задіяні на будівництві метро, поставили завдання відновити до Дня міста рух на проспекті, а після зведення підземки можуть заморозити. Про це повідомляє сайт газети «Комсомольська Правда».
На станцію підземки «Перемога» знову не вистачає коштів

Як пише сайт газети "Комсомольська правда", останнім часом на головному майданчику Олексіївки – пожвавлення. Тут робота йде на повну: працюють бетономішалки, робочі завозять пісок. Таке враження, що йде активна робота з нагоди ювілею Олексіївської лінії. Насправді ситуація геть інша, метробудівельники майже вичерпали гроші, які виділені були для того, щоб завершити зведення станції підземки «Перемога» до 23 серпня.

Робочі  кажуть, що відновлювати проїзд будуть вже не вони, а комунальники. Їх завдання завершується засипкою та деякою поміччю. Наскільки вони знають, кажуть робочі, в червні їх тут вже не буде, оскільки будівництво «Перемоги» заморозять до наступних фінансових вливань. А до цього часу залишать мінімум персоналу для охорони об’єкта, відкачування води та обслуговування.

На сьогоднішній день «Перемога» готова, за свідченням метробудівників, на 75%. Мова йде саме про станцію, оскільки з депо ще нічого не відомо.

У цілому  метробудівельники основну частину робіт на станції виконали, залишається дочекатися обладнання, змонтувати його та зробити внутрішні роботи. Також треба прокласти рейки. Зараз робочі доходять до першого паркану будівельного майданчика з боку станції «Олексіївська».

Фахівці впевнені, є шанси добудувати «Перемогу» до 2016 року, якщо фінансуватимуть в нормальному режимі.

За словами директорки «Харківська дирекція будівництва метро» Наталії Лінник, відкрити станцію можна вже через 10 місяців, задля завершення роботи необхідно 250 млн гривень. Кошти виділяє тільки міська скарбниця, держава нічого не дає. Може, каже директорка Лінник, гроші дадуть з обласного бюджету.

 

comments powered by HyperComments