Справа про вибух біля Палацу спорту триває

Вівторок, 12 травня 2015, 13:54
Сьогодні в суді Фрунзенського району повинно було відбутися попереднє слухання у справі про теракт на Маршала Жукова біля Палацу спорту, де загинуло четверо і постраждало дев'ятеро людей.
Справа про вибух біля Палацу спорту триває

Про це повідомляє сайт "Городской дозор". Під час засідання, повідали представники прес-служби прокуратури, підозрювані відмовилися від наданих їм захисників і попросили нових.

Через це суддя ухвалив рішення перенести попереднє засідання на 11:30 18 травня. 

Нагадаємо, що двадцять другого лютого під час ходи на Маршала Жукова, в якій взяло участь близько двохсот чоловік, пролунав вибух. У результаті загинуло дві люди — координатор Євромайдану Ігор Толмачов і підполковник міліції Вадим Рибальченко. Ще одинадцять чоловік отримали поранення,  п'ять з них - неповнолітні. У лікарні померли двоє: 15-річний учень 10-го класу школи №11 Данило Дідік і 18-річний студент Харківського університету міського господарства імені Бекетова Микола Мельничук.

Прокуратура Харківщини відкрила кримінальне провадження за ст. 258 КК України - терористичний акт.   26 лютого зловили трьох мешканці області, які підозрюються в здійсненні даного теракту. Це Володимир Дворников, Віктор Тетюцький і Сергій Башликов. З матеріалів слідства виходить, що мину біля Палацу спорту привів у дію Дворников — екс-співробітник спецпідрозділу «Беркут». Його підозрюють за ч.3 ст.258 і ч.1 ст.263.

Тетюцький і Башликов сприяли Дворникову в скоєнні злочину, їм ставлять ч.5 ст. 27, ч.3 ст.258, ч.1 ст. 263.

comments powered by HyperComments