Експертки розповіли про процедуру отримання документів переселенцями (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 15 травня 2015, 19:49
14 травня в Харківському кризовому інфоцентрі відбулася прес-конференція, під час якої експертки з міграційної служби розповіли про деталі отримання документів вимушеними переселенцями.
Експертки розповіли про процедуру отримання документів переселенцями (фото)

В заході взяли участь Інга Панцир, головний спеціаліст відділу паспортної роботи та реєстрації фізичних осіб та Катерина Авер’янова, головний спеціаліст паспортної праці і реєстрації фізичних осіб. За словами експерток, на даний момент підрозділи міграційних служб здійснюють реєстрацією та координацією вимушених переселенців, займаються оформленням та відновленням їх паспортів.

На початку прес-конференції була наведена така статистика: станом на 13 травня цього року з проханням видати паспорт та зареєструватися звернулося 1628 осіб з Луганської та 1376 – з Донецької області. 22,5 тисяч чоловік заявили своє бажання зареєструватися в Харківській області. Разом з тим з проханням оформити закордонні паспорти звернулося 16 400 переселенців.

За словами Інни Панцир, кожна людина може звернутися до них з проханням отримати паспорт, що і відбувається після перевірки поданої ним інформації про себе. На даний момент відмов ще не було. Також паспорти отримують особи, які досягли відповідного віку та бажають далі навчатися в Україні. А що стосується паспортів так званих «ЛНР» та «ДНР», то вони українською стороною вважаються нелегітимними і в жодному разі не будуть визнані дійсними. 

Відео з прес-конференції

 

comments powered by HyperComments