Літмузей презентував свої «розумні забавки» дітям (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 17 травня 2015, 13:49
16 травня на подвір’ї Літературного музею відбулася презентація «розумних забавок» з освітньої виставки «Фантастична книга».
Літмузей презентував свої «розумні забавки» дітям (фото)

Захід проходив в межах Всесвітнього дня музеїв, до якого долучився і Літературний музей. Сама виставка розпочне роботу 1 червня і буде присвячена кращим здобуткам наукової фантастики. «І ця виставка буде присвячена науково-фантастичній літературі та поглядам різних учених, – розповіла завідувачка відділу науково-освітньої роботи Ольга Черемська, – ми будемо з’ясовувати, що фантасти насправді передбачили, а які їх ідеї виявилися утопічними, тобто – нездійсненними. Саме в результаті цього задуму з’явився ще один задум: створити в Літмузеї такий інтерактивний майданчик професора Крейзі Форда, де ми будемо з дітками осягати ази науки та літератури».

До інтелектуальних ігор діти могли долучитися прямо в шатрі, розміщеному в садку Літмузею. «Відповідно до Ночі музеїв ми презентуємо трохи інтелектуальних ігор, – продовжила Ольга Черемська, – це гра «Професор Крейзі Форд», де потрібно буде вгадувати вчених і письменників-фантастів, це гра «Хронологія», де ми будемо з’ясовувати етапи розвитку музичних інструментів, медицини, авіації тощо. Також ми будемо вчитися шифрувати, будемо вивчати азбуку Морзе на справжньому телеграфному ключі». 

comments powered by HyperComments