В Харкові презентували новий альманах культурологічного часопису «Ї» (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 20 травня 2015, 14:44
20 травня в медіа-центрі «Время» відбулася презентація альманаху львівського часопису «Ї» «Україна 2015 - завдання нової країни».
В Харкові презентували новий альманах культурологічного часопису «Ї» (фото)

В заході взяли участь редактор незалежного культурологічного часопису «Ї» Тарас Возняк, політик та громадський діяч Тарас Стецьків, фінансист, банкір Віктор Жердицький та незалежний дослідник Тарас Плахтій. Під час презентації вони розповіли про основні засади видання, а також поділилися своїми поглядами щодо тієї ситуації, яка склалася в Україні.

За задумом авторів альманаху, головна ідея його видання полягає в тому, щоб накреслити шляхи подальшого розвитку країни. «А що відбувається насправді з нашою країною?, – зазначив Тарас Возняк, – в цьому контексті ми вирішили провести ревізію бачення країни перед Майданом, перед війною. І ми видали цей альманах – «Україна 2015 - завдання нової країни». Це ті бачення майбутньої країни, які ми планували ще до Революції гідності. Зараз стоїть питання: чи тим шляхами ми йдемо? Чи за цей рік відбулися якійсь зсуви, відбулися якійсь зміни в тому напрямку, в якому бачилося майбутнє нашої країни?».

Також чимало слів було сказано про актуальні проблеми сьогодення, в тому числі і в політичній сфері. Наприклад, Тарас Плахтій розповів, що сьогодні політичні партії не справляються з тими завданнями, які на них покладені. Причини цього він вбачає їх олігархізації, інноваційній неспроможності, централізованому фінансуванні, відсутності методологічної діяльності, будь-яких інших мотивацій, окрім матеріальних та розуміння того, якою має бути продуктивна діяльність. А Тарас Стецьків зазначив, що якщо не будуть проводитися реформи, то наслідком цього може стати не тільки реванш «Опозиційного блоку», а й прихід Путіна та розчленування країни.

«І ця наша активність, ця ініціатива – це спроба якимось чином апелювати до суспільства, – розповів Тарас Стецьків, – через медіа, через безпосередні зустрічі. Адже суспільство не повинне виключатися з політичного процесу. За великим рахунком, ми зараз справді відповідаємо на запитання, яку країну ми хочемо будувати. І відповідаємо на запитання в дуже критичній ситуації. Ми вже втратили Крим, частина Донбасу окупована. Ми не знаємо, чи будуть продовжені бойові дії. Така небезпека є з боку бойовиків і Росії. І ми повинні зрозуміти, що війна виграється не тільки на полі бою. Якщо країна не проведе внутрішні реформи, внутрішні зміни, якщо ми не поміняємо відносини в економіці, в соціальні сфері, ми можемо програти військове протистояння».  

comments powered by HyperComments