Харків’яни вийшли на марш вишиванок (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 23 травня 2015, 23:40
23 травня в Харкові пройшов марш вишиванок, приурочений до Дня української культури.
Харків’яни вийшли на марш вишиванок (фото)

Хода стартувала біля площі Свободи. Харків'яни, вбрані у вишиванки та прикрашені українською символікою, ходою рушили по Сумській вулиці. Безпеку присутнім забезпечували бійці «Східного корпусу». Загалом, в заході взяло участь біля 500 чоловік.

Тетяна Пасинок: «Сьогодні проходить марш вишиванок за Україну, її єдність. Тому ми це підтримуємо. Вийшли підтримати всіх харків’ян. Щоб всі ще раз побачили, що Харків – це Україна. Що тут живуть патріоти. Що всі підтримують єдину країну».

Олена Волкова: «Я прийшла, тому що для мене марш вишиванок, під час якого люди виходять в національному вбранні, це такий захист для країни, для Харкова. Коли дуже багато людей несе на собі символ пращурів. І тому я думаю, що це дуже гарне свято. Тому я вирішила взяти в ньому участь».

Сурен Кочарян: «Сьогодні в нас в Харкові День української культури. А вишиванка – це один з символів українського етносу, української етнографічної культури. Це дуже важливий символ. Тому я вирішив прийти у вишиванці».

Сергій Петров: «Я, власне, вирішив взяти участь, тому що ми маємо більше популяризувати своє рідне, українське. Це наш, так би мовити, генетичний код. І насправді вишиванка пасує до обличчя кожної людини яка є щирою, доброю і усміхненою».

Під час ходи харків’яни скандували проукраїнські гасла, співали знакових для громадського життя пісень, таких як «Воины света» та «Червона рута». Завершилася хода на площі Конституції, де її учасники виконали гімн України.

comments powered by HyperComments