В Харкові буде прокладений новий веломаршрут (фото)

Марина Петренко  |  Неділя, 24 травня 2015, 21:16
С кожним роком велосипедистів стає все більше, проте міська інфраструктура Харкова залишається мало пристосованою для пересування на велосипедах.
В Харкові буде прокладений новий веломаршрут (фото)

Тому харківські ландшафтні дизайнери розробили веломаршрут «Інший шлях», який має з’єднати Салтівку з центром міста. Головною його перевагою є те, що цей маршрут не буде перетинатися з автомобільним шляхом, що має забезпечити безпеку руху. Про підтримку цього проекту заявили представники об’єднання «Самопоміч».

Тарас Ситенко, керівник областної організації "Самопоміч": «Ми підтримали проект «Інший шлях», тому що він дуже важливий для Харкова, для безпеки дорожнього руху, для здоров’я людей. І я думаю що цей проект може бути реалізований саме так, як це має бути. Тобто ті гроші, які збирають на парковках, мають бути вкладені туди, де їх потребують – на благоустрій, на велодоріжки, на облаштування місць відпочинку людей».  

Об’єднання найближчим часом має реалізувати всеукраїнський проект «Безпечне місто», основною метою якого є забезпечення комфортного та безпечного пересування.

24 травня в Харкові проходив традиційний велодень. Тоді учасники проекту «Інший Шлях» та інші активісти на велосипедах проїхалися тим же самим маршрутом, де в перспективі має бути облаштована велодоріжка. За їх словами, на даний момент її комфортною не назвеш. Але коли проект буде реалізовано, то вона відповідатиме європейському рівню.

«Це потенційна рекреаційна зона, – розповів Володимир Крячко, – дуже хороша. І головна перевага цього шляху в тому, що він не конкурує з автомобілістами. Він йде паралельно. Починається від 522 мікрорайону і закінчується в центрі». «Люди всіх категорій будуть переміщуватися Харковом альтернативним маршрутом, – продовжила Анастасія Чирва, – навантаження на громадський транспорт знизиться. І люди зможуть пересісти на більш екологічний вид транспорту». 

«Одним із джерел фінансування можуть стати кошти, які збираються на автомобільних парковках. Крім цього, планується оголосити збір коштів від волонтерів. Фінансування виділить і "Самопомiч", допомагатимуть підприємці. Це буде пілотний проект, я думаю, що всі повинні взяти в ньому участь ", - упевнений керівник обласної організації "Самопомiч" Тарас Ситенко.

«Інший шлях» - це поки концепт-ідея, але вже найближчим часом активісти планують замовити у фахівців детальний проект, в рамках якого буде прорахована кошторисна вартість робіт.

comments powered by HyperComments