Наземний електротранспорт стане дорожчим (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 27 травня 2015, 22:51
27 травня в Міській раді відбулося чергове засідання виконкому, під час якого було прийняте рішення підвищити ціну на проїзд наземним електричним транспортом з 2 до 2,50 гривень.
Наземний електротранспорт стане дорожчим (фото)

З ініціативою підвищити тарифи на проїзд виступив заступник міського голови, директор Департаменту економіки і комунальної власності Михайло Фатєєв. Він заявив, що зараз необхідно підвищити ціни на наземний електротранспорт з 2 до 2,50 гривень. Таке рішення чиновник обґрунтовував підвищенням вартості електроенергії, ростом цін на матеріали і запчастини для електротранспорту, а також великими збитками.

Проти даного рішення виступив депутат Дмитро Марінін. За його словами, воно не має під собою відповідного економічного підґрунтя. В разі прийняття цього рішення депутат пообіцяв, що воно буде розглядатися в суді. Охочих виступити проти цієї ініціативи більше не було. Рішення було прийняте напрочуд швидко: всі чиновники одноголосно проголосували за підвищення цін на електротранспорт.

Під час засідання під стінами Міськради громадські активісти провели пікет, чим виразили свій протест проти зростання цін на електротранспорт. Вони закликали чиновників обґрунтувати нові тарифи та пройти всю передбачену законом процедуру для регуляторних актів. Активісти впевнені, що голосувати за цей проект було передчасно.

Дмитро, громадський активіст: «Міська влада каже нам: «будьте чесними. Все подорожчало. Електроенергія подорожчала, деталі подорожчали, навіть мінімальна зарплата трохи виросла». Всі знають, що жоден тендер не проходить прозоро. Кожна третя гривня просто розкрадається. І нас просять бути чесними. Ми проти підвищення тарифів. Нам кажуть що немає грошей. Але якраз гроші є. Але кожна третя гривня розкрадається.

«Ми будемо боротися і за прозорість тарифів у метро, – пообіцяв Володимир Чистилін, – тому що час у нас ще є. Для цього нам дано кілька місяців».

Заплановано, що нова ціна наземний електротранспорт буде впроваджена 1 червня. До цього громадські активісти мають намір оскаржити відповідне рішення в суді.

comments powered by HyperComments