83% працівників українських компаній вважає, що мобільні технології допомагають їм бути більш продуктивними

Четвер, 28 травня 2015, 12:36
Три чверті українських співробітників починають працювати вже по дорозі в офіс. Четверо з п'яти (83%) працівників малого і середнього бізнесу в Україні відзначають, що використання мобільних технологій в роботі допомагає їм підвищувати продуктивність і економити час. Крім того, 74% говорять, що дорога на роботу і з роботи припинила бути для них «мертвим часом» і вони можуть залучатися до робочих моментів уже в дорозі. Кожен другий (49%) працівник головним плюсом від впровадження технологій називає швидкий доступ до критично важливої інформації.
83% працівників українських компаній вважає, що мобільні технології допомагають їм бути більш продуктивними

Такими результатами дослідження від компанії Ipsos MORI, ініційованого Microsoft, поділилися співробітники компанії «Майкрософт Україна» на заході, присвяченому віддаленій роботі, який пройшов 26 травня в Києві в новому коворкінгу «Платформа».

Захід став фінальним в турі співробітників «Майкрософтом Україна» по українських містах, в ході якого вони щодня працювали поза офісом і ділилися порадами для дистанційної роботи з місцевими журналістами, блогерами і з усіма, кому цікавий мобільний спосіб життя.

«Робота поза офісом стає усе більш популярним трендом у світі, і Україна не виняток, - розповідає керівник коворкінгу «Платформа» Рефаель Юха, - Люди вважають за краще працювати в коворкінгах і вільних просторах - місцях, в яких можна знайти корисні професійні контакти, отримати нові ідеї і натхнення для розвитку свого проекту. Розвиток мобільних технологій дозволяє сьогодні бути продуктивним, працюючи де завгодно».

Результати дослідження Ipsos MORI також показали, як саме співробітники компаній малого і середнього бізнесу в Україні працюють віддалено:

60% відправляють файли по e - mail, і працюють з ними вдома;

- 50% використовують віддалений робочий стіл;

- 34% отримують доступ до хмарних сервісів, використовуючи свій смартфон, планшет або комп'ютер;

- 22% відправляють файли, використовуючи хмарні сервіси.

«Сучасні мобільні технології допомагають працювати з гнучким графіком і бути при цьому успішнішими в роботі, - відзначає Тетяна Марушевська, директор з маркетингу компанії «Майкрософт Україна». - Українські компанії - це майже половина (48%) українських співробітників малого і середнього бізнесу відзначає, що їм не обов'язково знаходитися на робочому місці, щоб виконувати свою роботу. Серед співробітників маленьких компаній тільки третина (34%) відзначила, що зобов'язані знаходитися в офісі для виконання робочих завдань. А 39% з тих, хто виходить на контакт в неробочий час, говорять, що це дає їм гнучкість управляти власним життям».

Довідка: про корпорацію Microsoft

Заснована в 1975 році корпорація Microsoft є визнаним світовим лідером в розробці програмного забезпечення, а також в наданні послуг і рішень, які допомагають людям і компаніям повністю реалізувати свій потенціал.

З 2003 року в Україні працює компанія «Майкрософт Україна», в завдання якої входить розвиток ринку програмного забезпечення, а також впровадження і локалізація новітніх технологій на території України.

Додаткову інформацію про компанію і продукти Microsoft можна знайти на веб-серверах Microsoft: www.microsoft.ua

Microsoft є товарним знаком Microsoft Corporation, що охороняється, в США і/або інших країнах. Інші назви продуктів і компаній, що згадуються в цьому документі, можуть бути товарними знаками відповідних власників.

comments powered by HyperComments