«Дитинство без кордонів»: в Харкові стартувала благодійна виставка (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 30 травня 2015, 23:33
29 травня в приміщені ХАТОБу відбулося відкриття благодійної фотовиставки, присвяченої дітям з особливостями розвитку.
«Дитинство без кордонів»: в Харкові стартувала благодійна виставка (фото)

Виставка була організована благодійним фондом «Діти Сонця» та Асоціацією приватних роботодавців. Це перша в Харкові виставка, яка показує взаємодію «особливих» дітей в суспільстві та доносить до глядача ідею їх інтеграції  в соціум. Організатори впевнені, що всі діти є особливими по-своєму. Але саме від їх батьків чи опікунів залежить те, як вони ті особливості будуть сприймати.

«Виставка присвячена інтеграції дітей з особливостями розвитку в соціум, – розповіла Юлія Ятлова, організаторка виставки, – дуже важливо донести до суспільства ідею про те, що всі дітки особливі. І в кожного своя особливість. Я не сказала би, що вони стикаються з дискримінацією. Це насамперед психологічний фактор знаходження в суспільстві. У першу чергу потрібно проводити роботу з батьками та сім'ями таких дітей. Щоб вони приймали своїх діток. Бо дуже часто ми чуємо «Ну за що мені це?». Ми підтримуємо батьків і хочемо дати їм можливість розкритися и стати щасливими батьками не зважаючи ні нащо. Це найголовніше!».

Під час виставки будуть зібрані кошти, які підуть на допомогу дітям з особливостями розвитку. «У належному обсязі допомогу діти не отримують, – зазначила Юлія Ятлова, – допомога від держави – це допомога по інвалідності. А ось на що спрямована ця виставка? Пожертви від неї підуть для створення центру соціально-психологічної реабілітації.

Виставка триватиме до 25 червня 2015 року.

comments powered by HyperComments