«Досить душити економіку псевдореформами»: на віче розкритикували політику уряду (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 8 червня 2015, 11:50
7 червня на площі Свободи пройшло недільне віче, де прозвучало чимало критики в бік уряду стосовно його економічної політики.
«Досить душити економіку псевдореформами»: на віче розкритикували політику уряду (фото)

«Уряд! Досить душити економіку псевдореформами». Саме під таким гаслом пройшло недільне віче, де вперше за багато часу прозвучало чимало критики в бік центральної влади. Зокрема, ця критика стосувалася касових апаратів та ПДВ рахунків. «Ви всі знаєте, що у нас тут робиться, – розповів Борис Редін, – може чули, може – ні. Про касові апарати, про ПДВ рахунки. До чого це призведе? Це призведе до того, що зменшиться кількість підприємців, зменшиться кількість людей які працюють. А якщо ще й зросли тарифи, то народ збідніє вщент. Тому з цим треба щось зробити».

«Зараз вони вирішили брати ПДВ «по-дорослому, – зазначив Ігор Рассоха, один з координаторів харківського Євромайдану, – що це означатиме для кожного з нас? Це зростання цін. Ціни будуть дуже швидко рости. Інфляція різко підсилитися. Не економіка зросте, а купівельна спроможність знизиться. А коли це станеться, то економіка також впаде. Все дуже просто».

Того ж дня організатори віча презентували такий собі символічний подарунок для Кабміну – підручники з математики за перший клас та «перехідну» сріблясту кулю, призначену для найгіршого знавця математики.

На віче були присутні приватні підприємці, які також висловили своє невдоволення. «Протягом 5 років я приватний підприємець, – розповіла Юлія, – плачу податки щомісяця. Можливо, в чомусь відриваючи від себе. І хотілося щоб нас, дрібних підприємців, не нищили. Я вважаю, що ми як маленьке зернятко, яке потрібно розвивати, потрібно пророщувати, а не затоптувати. Зараз зробили ці касові апарати. Можливо, хтось на цьому заробить. Але ми втратимо велику кількість податків, які ми з вами платимо. Ми втратимо людей, які хочуть працювати. Ми втратимо додаткові робочі місця. І ми втратимо інвесторів, які хочуть прийти в Україну. Я вважаю, що Україна – велика держава. За півроку ми об'єдналися. Тепер ми всі – народ, громадяни. Ми – сила. І ми змінилися. І я вважаю, що зараз ми не можемо мовчати. І ми не станемо терпіти, щоб нами маніпулювали, щоб нас нищили потихеньку».

На віче того дня зібралося небагато учасників. Тому було домовлено, що ці проблеми будуть розглянуті на наступному віче, яке відбудеться через тиждень.

Фоторепортаж

comments powered by HyperComments