«Жива бібліотека» проти дискримінації та стереотипів (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 8 червня 2015, 12:30
7 червня в медіа-центрі «Время» пройшла «Жива бібліотека», під час якої «книгами» стали представники різних етнічних спільнот, що проживають в Харкові.
«Жива бібліотека» проти дискримінації та стереотипів (фото)

Захід проходив у співробітництві з неурядової організацією «Стелла» в межах акції «No hate speech», присвяченої розвитку толерантності та боротьбі з ксенофобією в Україні. «Безумовно, ця проблема є актуальною, – розповіла Ксенія Фарафонова, організаторка «Живої бібліотеки» в Харкові, – оскільки доволі часто можна почути про те, що трапляються різноманітні сварки на вулиці між представниками різних національностей або етнічних груп. Тому ця проблема є дуже важливою на рівні всього світу. І, безумовно, на рівні Харкова також. Оскільки в Харкові проживає близько 111 різноманітних національностей. Цього дня ми намагалися представити деякі з них. Хтось погодився, хтось – ні. Таким чином у нас на сьогоднішній день є представники єврейської, арабської, індійської, китайської, кримськотатарської та туркменської спільнот».

Під час заходу «живі книги» розповідали про свою культуру та розвінчували ті чи інші стереотипи стосовно себе. Також вони мали змогу торкнутися проблеми дискримінації та ксенофобії, з якими їм довелося зіткнутися.

Розмова з кожним лектором відбувалася в тісному колі, де кожен охочий міг підтримати розмову та задати власні питання. Половина «живих книг» була англомовною. «Такий формат є для нас новим, – додала Ксенія Фарафонова, – тому це доволі цікаво. Адже можна не тільки зруйнувати якійсь свої стереотипи та стигми, а й просто поспілкуватися англійською мовою». 

 

comments powered by HyperComments