Військові розповіли про взаємодію ЗМІ та волонтерів з армією

Юлія Гуш  |  Вівторок, 9 червня 2015, 19:36
9 червня в Харківському кризовому інфоцентрі пройшла прес-конференція з теми «Журналісти та волонтери в зоні проведення антитерористичної операції – взаємодія з армією».
Військові розповіли про взаємодію ЗМІ та волонтерів з армією

На заході були озвучені такі важливі аспекти взаємодії, як спільна робота ЗМІ та ВСУ, яка б виключала завдання шкоди військовослужбовцям, правила проведення фото- та відеозйомки, безпека здійснення волонтерських місій тощо. В прес-конференції взяли участь Володимир Козак, полковник, військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату, Володимир Новіков, майор юстиції, помічник військового комісара з правової роботи та Роман Цюпка, капітан, голова служби захисту інформації.

«Хотілося б вас попередити та вберегти наших воїнів, – розповів Роман Цюпка, – при зйомці сюжету з окремим командиром, будь-ласка, не уточнюйте його персональні дані. Адже це може завдати шкоди як цій людині, так і її родині, близьким, оточуючим. Наприклад, ви знімаєте командира якоїсь бригади Іванова Івана Івановича. У нього є родина, дружина, діти. Він воює на території Донецької чи Луганської області, а його сім’я знаходиться на території України. Проти неї можуть бути здійснені провокативні дії. Які загрожують здоров’ю його близьких».

Також були оголошені наступні рекомендації для представників ЗМІ: не варто під час зйомки робити загальні плани озброєння (такі дані можуть бути використані ворогом), на фото- і відеоматеріалах не повинні бути зафіксовані дорожні вказівники, які могли би виказати місцезнаходження військових. Окреме зауваження пролунало стосовно мобільних телефонів, адже їх накопичення може полегшити роботу супротивнику.

 

comments powered by HyperComments