Учасники АТО та їх сім’ї можуть розраховувати на соціальну допомогу

Юлія Гуш  |  Середа, 10 червня 2015, 11:34
9 червня в Харківському кризовому інфоцентрі відбулася прес-конференція, де була освітлена робота департаменту соціального захисту населення.
Учасники АТО та їх сім’ї можуть розраховувати на соціальну допомогу

В прес-конференції взяли участь Тетяна Бабенко, перший заступник директора департаменту соціального захисту населення ХОДА та Олена Хватинець, директор обласного центру сім’ї та молоді. На початку заходу Тетяна Бабенко розповіла, які категорії населення потребують допомоги. Це 220 тисяч сімей, на які було виділено 3 мільярда гривень допомоги. Це отримувачі житлових субсидій, малозабезпечені сім’ї, інваліди з дитинства та сім’ї з дітьми-інвалідами, сім’ї з прийомними дітьми, а також сім’ї, які свого часу покинули окуповані території.

Також на соціальну допомогу можуть розраховувати учасники АТО та їх сім’ї. «Виходячи з тих обставин, в яких ми опинилися, наші центри соціальних служб працюють з демобілізованими учасниками АТО, з сім’ями загиблих, з учасниками АТО, які отримали інвалідність, – розповіла Олена Хватинець, – як вам відомо, на сьогодні в нас в Харкові пройшла перша хвиля демобілізації. Тому всі наші центри соціальних служб приступили до цієї роботи. Співробітники центру разом з Управлінням соціального захисту та іншими партнерами навідуються до сімей, де оцінюють їх потреби. Там вони надають консультації і в разі необхідності проводять соціальну роботу».

Тетяна Бабенко також розповіла, які процедури потрібно пройти задля отримання статусу учасника бойових дій. За її словами, для цього демобілізованим військовим варто звернутися до військкомату, де після необхідної консультації для них розпочнуть процедуру присвоєння статусу учасника бойових дій. Після реєстрації в підрозділі соціального захисту на них будуть оформлені відповідні соціальні паспорти. 

comments powered by HyperComments