Харків'яни передали книги бібліотеці Академії Нацгвардії

Середа, 17 червня 2015, 16:43
Більше сотні екземплярів книг передані курсантам Національної академії Національної гвардії України. Вони всі різні за жанром і змістом, але об'єднує їх одне - всі вони написані харків'янами і про харків'ян.
Харків'яни передали книги бібліотеці Академії Нацгвардії
Книги передані нацгвардійцям авторами, Благодійним фондом "Ренесанс" і депутатом міськради Мариною Єпішин.
 
«Невигадані історії» Ганни Гін - книга, яку вже добре знають нацгвардійці в зоні проведення антитерористичної операції. Під час спільного проекту Національної спілки журналістів України та прес-служби Нацгвардії, коли було написано більше сотні нарисів про героїв нашого часу - ці книги були постійними супутниками журналістів і подаровані на багатьох блокпостах. Кілька таких книг вже розійшлося по бібліотеках військових частин, а самого автора вже запрошували на творчий вечір військовослужбовці однієї з харківських бригад Нацгвардії.
 
 
Леонід Логвиненко, який подарував свої книги під назвою «Загублений світ», також тісно пов'язаний з нацгвардійцями. Незважаючи на те, що він є штатним кореспондентом всеукраїнської газети «Сільські вісті», він також взяв участь у волонтерсько-журналістському десанті і видав багато нарисів у газеті. Леонід намагається не пропускати жодного заходу у військових частинах та Національній академії, а військовослужбовці часто є героями його статей. У своїй книзі автор торкається тем історичної пам'яті, національного відродження, любові до рідної землі, людської гідності і самоповаги.
 
В рамках проекту харківських журналістів «Знайомимо солдатів строкової служби з Харківщиною» в бібліотеку Академії передані путівники по пам'ятках Харкова, видавництва «Золоті сторінки». Попереду у солдатів ще багато годин екскурсій, місцями описаними в цій книзі.
 
Курсантам гуманітарного факультету буде цікава книга з науковими примітками Юрія Шевельова «Вчора, сьогодні, завтра ...». Шевельов - один з видатних філологів, славістів, культурологів 20-го століття. Він стояв біля витоків філологічного факультету Харківського університету і був автором багатьох наукових праць.
 
comments powered by HyperComments