В кризовому інфоцентрі розповіли про долю оркестру «Віртуози Слобожанщини» (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 17 червня 2015, 17:24
16 червня в Харківському кризовому інфоцентрі пройшла прес-конференція, на якій обсудили подальшу долю оркестру «Віртуози Слобожанщини».
В кризовому інфоцентрі розповіли про долю оркестру «Віртуози Слобожанщини» (фото)

В заході взяли участь Тарас Куценко, директор МАСО «Слобожанський», Борис Севастьянов, музикант, активіст оркестру та Леонід Тапеєв, юрист МАСО «Слобожанський». Вони розповіли, що комісія Харківської обласної ради не продовжила контракт Тарасу Куценку на його подальшу роботу.

Оркестр «Віртуози Слобожанщини» свою діяльністю сягає 1993 року. В березні 2013 року він був очолений Тарасом Куценком. За подальші два роки діяльності оркестр отримав чимало подяк та почесних грамот від різноманітних культурних закладів, військових частин громадських організацій. 

«В зв’язку з підвищенням індексу інтересу до нашого оркестру ми з тодішнім директором департаменту культури Дмитром Кузнєцовим вирішили обрати назву, коротку і змістовну, – розповів Тарас Куценко, – і тоді ми подумали, що назва «Віртуози Слобожанщини» як ніяк підходить до нашої діяльності. Ми молоді люди. А це такий поштовх до розвитку. Як корабель назвеш – так він попливе».

На засіданні постійної комісії, яка відбулася 11 червня, була озвучена неправдива інформація стосовно Тараса Куценка (серед них був Яцина О.А.), яку ні йому, ні юристу, ні голові Профспілки оркестру чи іншими пов’язаним з ним особами не було надане слово. Вони впевнені, що причиною цього стала особиста антипатія директора департаменту культури та туризму Яцини до директора оркестру. Але тим не менш, колектив оркестру готовий виступити на захист свого керівника.

Взагалі, неправдива інформація про Куценка, за словами Бориса Севастьянова, з’являлася неодноразово. «Часто викидається інформація буцімто Тарас брав участь в Антимайдані, – розповів він, – єдина його участь в подібних заходах була ще до Майдану, коли в жовтні на площі зібрали всіх керівників КП під керівництвом нашого нелюбого мера. Це трапилось тільки після того, як не підписали асоціацію. Риторика там була така: так, ми за Європу, але пізніше. Але то не був мітинг Антимайдану. Тому я хочу розставити всі крапки над і. Я постійно спілкуюся з Тарасом. Взимку в жодних антимайданах він участі не брав. Тому тут можна говорити про наклеп. І надходить він конкретно зі сторони ректора Університету мистецтв Вєркіної Тетяни Борисівни».

 

comments powered by HyperComments