Дошкільний заклад для незрячих дітей можуть закрити

Юлія Гуш  |  Четвер, 18 червня 2015, 14:32
Єдиний на всю Східну Україну дошкільний заклад для дітей з серйозними вадами зору можуть закрити.
Дошкільний заклад для незрячих дітей можуть закрити

Про це під час прес-конференції розповіли педагоги, випускники та матері, чиї діти виховуються в цьому закладі. Адже нещодавно до спеціалізованого учбово-виховного комплексу ім. Короленка надійшов лист від департаменту науки та освіти Харківської облдержадміністрації, в якому були описані можливі зміни організації праці в учбово-виховних комплексах. Що в свою чергу призведе до закриття дошкільних дитячих груп. Через це незрячі діти можуть залишитися без спеціального навчання та підготовки до школи.

В учбово-виховному комплексі ім. Короленка дітей не тільки готують для отримання початкової освіти, а й навчають всім необхідним побутовим навичкам, без яких вони не зможуть обійтися в подальшому житті.

Ця новина сильно обурила як педагогів, так і батьків. «Нам треба якось об'єднуватися і вирішувати це питання, – розповіла Марія Сушко, мати одного з вихованців, – бо вже обділяють дітей-інвалідів, які не бачать. Економлять на фізичному і моральному здоров'ї дітей. Замість того, щоб захищати і підтримувати їх».

Детальніше в наступному матеріалі

comments powered by HyperComments