Євросоюз виділить Харківській області 1,7 мільйона євро

П'ятниця, 19 червня 2015, 15:20
Харківській області нададуть допомогу на 1,7 млн. євро на рішення проблем вимушених переселенців. Про це 19 червня повідомив журналістів у Харкові європейський комісар Йоханнес Хан.
Євросоюз виділить Харківській області 1,7 мільйона євро

Кошти планується направити на реконструкцію будівель табору «Ромашка», де живуть переселенці, а також на поліпшення умов проживання біженців в одному з будинків Харкова, який реконструюється при співфінансуванні Нідерландів і ЄС. Окрім цього, переселенцям робитимуть консультаційні і інформаційні послуги.                                                                 

«Кошти будуть спрямовані тим, хто допомагає переміщеним особам», - повідомив єврокомісар.

Як уточнили в офісі ЄС, координувати розподіл коштів буде Харківська правозахисна група, контракт з якою підписаний 18 червня. Найближчим часом очікується перерахування першого траншу.

Хан повідомив, що він також обговорював в Харкові питання посилення економічних стосунків ЄС і Харківської області, як простимулювати розвиток місцевої економіки. «ЄС виділив 100 млн.евро гарантій, за якими інституції ЄС зможуть видавати кредитів на 1 млрд. євро. Це дасть малому бізнесу хороші умови кредитування. Цими умовами зможуть скористатися і підприємства Харківської області. Будуть створені нові робочі місця, якими зможуть скористатися також і біженці із зони АТО. У цьому ще одно напрям допомоги їм з боку ЄС», - відзначив єврокомісар.

 

 

comments powered by HyperComments