У кожного своя версія того, чому директору «Віртуозів Слобожанщини» не продовжили контракт

Юлія Гуш  |  Понеділок, 22 червня 2015, 11:47
Директор департаменту культури і туризму Олег Яцина висунув власну версію того, чому директору оркестру «Віртуози Слобожанщини» Тарасу Куценку не продовжують контракт
У кожного своя версія того, чому директору «Віртуозів Слобожанщини» не продовжили контракт

«Рішення щодо продовження контракту приймаються на сесії обласної ради, – зазначив Олег Яцина, – перед цим збираються дві комісії – профільна і з майнових питань. Департамент культури і туризму має право рекомендувати або не рекомендувати. Я, як керівник департаменту, не рекомендував. З чого я виходив? Було кілька причин. Перше, в колективі існує розподіл на наближених до директора та ізгоїв. Наприклад, наближені до директора і він сам отримують премії до 15 тисяч гривень в рік, а інші – 200 гр., 50 гр. і так далі. Друга причина: журнал фінансових видатків , який, як показало вивчення робочою групою діяльності цього оркестру, вівся з грубим порушенням законодавства. Він не прошитий, частково записи велися олівцем, що в мене викликає дуже великі запитання».

Окрім цього, Яцина розповів, що і юридична адреса оркестру, і її телефон повністю ідентичні з тими, які надає одна комерційна фірма. Також він зазначив, що Куценко, будучи директором оркестру, виступає в ролі диригента. А це, за словами Яцини, суперечить статуту.

Наскільки відомо, 18 червня на площі Свободи під час сесії облради пройшов пікет за участі музикантів «Віртуози Слобожанщини», під час якого вони вимагали продовжити контракт з його директором Тарасом Куценком. Сам Куценко тоді заявив, що причиною цього є те, що він та активісти «Віртуозів Слобожанщини» не погодились з рішенням Департаменту культури об’єднати оркестр з філармонією. Він також додав, що в діях департаменту є чимало «незаконних речей». «Наші вимоги – залишити нас в спокої, дати нам можливість працювати далі незалежно та продуктивно», – додав Куценко.

comments powered by HyperComments