Що знайшли при обшуку у харківських «тітушок»: коментарі МВС (фото)

Понеділок, 22 червня 2015, 18:01
У Харкові проводиться масштабна спецоперація Департаменту кримінального розшуку МВС спільно з Генпрокуратурою України у рамках кримінального провадження, відкритого за фактами подій, які мали місце в січні 2014 року в Києві.
Що знайшли при обшуку у харківських «тітушок»: коментарі МВС (фото)

Кримінальне провадження відкрите за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ст. 115 (Умисне вбивство) і ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

У рамках вказаної спецоперації працівники міліції провели обшуки у більш ніж 20 місцях. У проведенні слідчих дій взяли участь бійці батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Чернігів».

Кримінальне провадження відкрите за фактом скоєння особливо тяжких злочинів відносно учасників євромайдану. У скоєнні цих злочинів підозрюються члени організованого злочинного угрупування - учасники ОО «Оплот». Вони брали участь в ролі так званих «тітушок» у протиправних акціях, відомих як «Антимайдан».

Лідер ОО «Оплот» Євген Жилін на даний момент знаходиться в розшуку. Також члени ОПГ можуть бути причетні до сепаратистської діяльності на Сході України.

Обшуки в Харкові були проведені у тому числі і на харківських об'єктах, зокрема - в готелі «Національ», відомому, як резиденція міського голови Геннадія Кернеса, куди вранці 22 червня завітали озброєні бійці спецпідрозділів у камуфляжі і балаклавах.

Міністр МВС Арсен Аваков заявив у Facebook, що обшуки проводяться у рамках кримінальних проваджень, пов'язаних із злочинами проти Майдану «одночасно в 18 місцях, у тому числі і на об'єктах, пов'язаних з Харківським міським головою Геннадієм Кернесом».

Пізніше він повідомив, що в період проведення процесуальних дій, в цей процес намагалися втрутитися «два народні депутати від ПР», маючи на увазі Дмитра Святаша і Юхима Звягільського, і закликав «адекватно відреагувати».

У свою чергу, Дмитро Святаш заявив, що це брехня - він прибув у «Національ» вже після завершення слідчих дій, а Е.Звягільський - до них і «відразу після початку слідчих дій поїхав». Нардеп також нагадав, що він давно вийшов з Партії регіонів.

P.S. Генпрокурор України Віктор Шокін пізніше на прес-конференції повідомив, що обшук в «Націоналі» не має відношення до Геннадія Кернеса.

comments powered by HyperComments