Заступник військового комісару розповів, як проходить мобілізація

Юлія Гуш  |  Середа, 24 червня 2015, 12:33
23 червня в Харківському кризовому інфоцентрі пройшла прес-конференція з приводу призову на військову службу весною-літом 2015 року.
Заступник військового комісару розповів, як проходить мобілізація

В прес-конференції взяв участь Юрій Калгушкін, заступник Харківського обласного військового комісару. Він розповів, як в Харківській області проходить 6-та хвиля мобілізації. Було зазначено, що по Харкову план з мобілізації був виконаний тільки на четверть, хоча по області ситуація набагато краща.

Також під час прес-конференції була розглянута ситуація, коли повістки роздаються в громадських місцях чи транспорті. За словами Калгушкіна, в цьому немає порушення чинного законодавства. Він зазначив, що тих призовників на фронт відправляти не будуть. Після медкомісії вони спочатку пройдуть відповідне навчання, де опанують ті чи інші навички.

«Йде оповіщення та проходження медкомісії, – розповів Юрій Калгушкін, – проходження медкомісії більш вдосконалене, для військкоматів Харкова все знаходиться в одному місці. На якому діють майже всі лабораторії, пересувна установка, флюорографія. Після проходження медкомісії йде відправка – повторюю – на навчальні полігони, а рядовий сержантський і офіцерський склад – до вищих навчальних закладів. Де вони протягом місяця проходять теоретичну та практичну підготовку за отриманою раніше спеціальністю».

«Не всі, хто призивається по мобілізації, потрапляють в зону АТО, – зазначив він, – у першу чергу це стрільці, снайпери, гранатометники, водії танків, наводчики зенітних комплексів. Це ті спеціальності, які необхідні на сьогоднішній момент в зоні АТО».

comments powered by HyperComments