Родичі харківської дівчинки, чиї батьки загинули в Анталії: «Ми не можемо її забрати! У нас і закордонного паспорта немає» (аудіозапис)

Середа, 24 червня 2015, 14:50
Під час відпочинку в Туреччині харків'яни Майя і В'ячеслав Самило впали в алкогольну кому. Шестирічна донька три дні просиділа поряд з мертвими батьками.
Родичі харківської дівчинки, чиї батьки загинули в Анталії: «Ми не можемо її забрати! У нас і закордонного паспорта немає» (аудіозапис)

38-річний В'ячеслав Самило і 37-річна Майя приїхали в Анталію 8 травня разом з 6-річною Анжелікою. Сім'я винайняла квартиру в 6-поверховому будинку, побудованому для курортників. Як пишуть турецькі ЗМІ, мешканці будинку стали свідками частих скандалів. Нібито подружжя багато пило і навіть билося. 22 червня тривоги забили сусіди Самило, почувши, за стінкою плач дитини.

Коли вони покликали дівчинку з балкона, та поскаржилася їм, що батьки сплять вже три дні, а у неї немає ні крихти їжі, ні води. Викликавши швейцара, люди увійшли до кімнати і побачили В'ячеслава і Майю, які нерухомо сиділи в кріслах. Дівчинка розповіла, що батьки хотіли прокинутися, але засинали знову.

Дівчинка зараз знаходиться в дитячому відділенні соцслужби в Туреччині, там вона буде перебувати до приїзду близьких родичів, - розповіла «КП» в Україні Олена Ващенко, заступник директора департаменту політики і комунікацій МЗС України.

У МЗС розраховували, що рідні Майї і В'ячеслава сьогодні-завтра вилетять в Анталію. І саме рідні повинні будуть прийняти рішення - кремувати тіла загиблих в Туреччині або везти їх на батьківщину. Українське Консульство в Анталії домовилося з місцевим похоронним агентством, щоб воно допомогло з оформленням паперів.

Але ситуація ускладнюється тим, що за версією знайомих сім'ї Самило, у родичів немає можливості вилетіти в Туреччину.

- Сім'я не з багатих, комусь треба їхати забирати дівчинку, а у них ні у кого навіть закордонного паспорта немає, - зітхає харків'янка Світлана.

Знайомі подружжя говорять, що Самило і раніше відпочивали в Туреччині за звичною нам системі «Все включено». Але цього разу вирушали своїм ходом, не купували путівку. У турагентствах говорять, що харків'яни все частіше їздять за рубіж дикунами - так дешевше. У Махмутларі, де зупинилися Майя і В'ячеслав з дочкою, можна винайняти квартиру за 6 євро на добу. Правда, «дикий» відпочинок хоч і дешевше, але має мінуси - курортники випадають з-під контролю органів, які стежать за туристичним сервісом. До речі, турецька влада не вимагає страхових полісів при в'їзді до країни - якщо станеться що, ніхто і не допоможе. Та і «палене» спиртне в Туреччині - не така вже рідкість.

 

 

comments powered by HyperComments