Топонімічна група провела своє п’яте засідання (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 27 червня 2015, 19:20
26 червня в харківській «Просвіті» відбулося чергове засідання топонімічної групи, де було висунуто чимало пропозицій стосовно перейменування вулиць.
Топонімічна група провела своє п’яте засідання (фото)

Це вже було п’яте засідання, а перше, нагадаю, відбулося ще 29 травня.  На перших трьох представники топонімічної групи розглянули вулиці, чиї назви слід змінити згідно із законом. А на четвертому засіданні вперше прозвучали конкретні пропозиції щодо їх перейменування. Було вирішено, що в цьому контексті слід створити аж два списки – один «по закону», куди входять топоніми, які підпадають під дію закону про декомунізацію, а інший – «по моралі», куди мають увійти назви вулиць, названі на честь негідних з точки зору етики людей – зрадників, терористів, вбивць тощо.

На п’ятому засіданні також було розглянуто чимало пропозицій щодо перейменування. Як і раніше, вони мали приблизно два напрямки: деяким вулицям було запропоновано повернути старі історичні назви, а інші  – назвати в честь певної видатної особистості.

Щодо, власне, перейменування, було висунуто, зокрема, такі пропозиції: вулицю Іванова було запропоновано змінити на вулицю Гордієнка, Калінінградську – на Вовчанську, Енгельса – на Різдвяну, Кірова – на Молочну, Клапцова – на Шевельова, проспект Ілліча – на проспект Петра Могили,командарма Корка на Леоніда Бикова тощо. 

comments powered by HyperComments