Гарвардський кандидат в магістри гуманітарних наук розповів про своє бачення України

Юлія Гуш  |  Четвер, 2 липня 2015, 14:37
1 липня в приміщенні Харківського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів відбулася зустріч з кандидатом в магістри гуманітарних наук Гарвардського університету Метью Купфером.
Гарвардський кандидат в магістри гуманітарних наук розповів про своє бачення України

Метью Купфер спеціалізується на регіоноведенні Росії, Східної Європи та Центральної Азії. В Україні він вже не вперше і його інтерес до неї носить в тому числі професійний характер. «Американці не так добре знають Україну, – розповів він, – нажаль, наша освітня система не передбачає хорошого викладання географії. Тому нечасто зустрічається розуміння того, що Україна та Росія – це дві різних держави. Люди думали, що це дві однакові країни. Але сьогодні ми розуміємо що це не так.

«Я не вперше в Україні, – зазначив Купфер,– я був в Києві та Одесі чотири роки тому. Чотири роки тому я зрозумів що Україна та Росія – це різні країни. Я зрозумів, що є українська мова. Я тоді доволі мало знав про Україну. Зараз знаю більше. Дізнаюсь щось нове коли беру інтерв’ю у людей. Я бачу, що українська ідентичність, розуміння того, що означає бути українцем чи українкою поступово розвивається. Люди про це думають. Ідентичність, звичайно, була давно, але все одно вона являє собою відкритий проект. Люди обговорюють цю тему. Вона отримує серйозну увагу з боку суспільства».

Метью Купфер також відповідав на запитання присутніх. Наприклад, він розповів, що чимало людей підтримує Україну та добре ставиться до Майдану, який для них є уособлював боротьбу за свободу. Він розповів, що сам ходив на мітинг в підтримку Майдану в Вашингтоні. Крім того, він зізнався, що йому важко зрозуміти людей, які підтримують Росію. 

comments powered by HyperComments