Хто чи що замість Масельського? Однойменній станції підземки міські очільники не хочуть міняти назву

Четвер, 2 липня 2015, 17:51
Дві станції харківського метро потрапляють під дію закону «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки» - «Метробудівників ім. Ващенка» і «Ім. Масельського». Про це сьогодні, 2 липня, на засіданні робочої групи з виконанню цього закону повідав заступник харківського міського голови Ігор Терехов.
Хто чи що замість Масельського? Однойменній станції підземки міські очільники не хочуть міняти назву

За його словами, необхідно вивчити питання про те, як зробити так, аби станцію «Ім.Масельського» не перейменовувати. «Олександр Масельский був секретарем Валківського райкому КПУ і формально потрапляє під дію закону, проте це людина, яка багато зробила для Харкова. Є відповідне звернення трудового колективу метрополітену. Харків'яни нас не зрозуміють», - відзначив Терехов.

Він також дав доручення Містобудівній раді внести зміни в дизайн станції метро «Перемога», що будується, оскільки в її затвердженому оформленні є елементи, що підпадають під дію закону.

Начальник Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Олег Яцина також вніс пропозицію про необхідність перейменування станції  «Ім. Радянської армії» і зміни її дизайну. За словами Терехова, усі пропозиції будуть розглянуті створеною при робочій групі підгрупою, яка відповідає за транспортну інфраструктуру.

comments powered by HyperComments