Ушосте буде мобілізація?

Вівторок, 7 липня 2015, 18:45
9 липня стартує шоста хвиля мобілізації. Цього разу підхід до виконання мобілізаційних заходів буде змінений, враховуючи побажання губернатора Харківської області Ігоря Райніна.
шоста хвиля мобілізації

За словами заступника Харківського обласного військового комісара Юрія Калгушкіна, зауваження Райніна важливі і прийняті до виконання, проте сповіщення громадян через вручення мобілізаційних повідомлень, не обмежується законом. Іншими словами на вулиці будуть і далі вручати повістки, але не змушувати до негайного від'їзду в комісаріат.

На такі заходи штовхає невтішна статистика виконання мобілізаційних норм. Так перші три хвилі часткової мобілізації були виконані на 100%, четверта на 75%, а п'ята, тільки, на 55%.

Зам харківського обласного військового комісара відзначив, що головна проблема, з якою стикаються військкомати - низьке військово-патріотичне виховання і недоліки системи сповіщення громадян. Крім того, призовники і громадяни, які стоять на військовому обліку, порушують вимоги військового обліку.

Нагадаємо, громадяни зобов'язані протягом 7 днів надавати інформацію про зміну місця проживання, навчання або роботи у військовий комісаріат.

На даний момент вже близько трьох жителів Харкова і Харківської області повернулися після проходження служби у рамках часткової мобілізації в частинах ВСУ, Національної гвардії і пограничної служби. З них тільки 25если службу в зоні проведення антитерористичної операції. Тепер велика частина тих, що демобілізовують занесена в оперативний резерв. Вони є цінними фахівцями конкретних військових частин. Це означає, що в списки призовників по мобілізації вони не потрапляють.

Також цього року в роботі військового комісаріату є організаційні спрощення. Зокрема, проходження медичної комісії в районних військкоматах і поліклініках за місцем проживання більше не потрібно: усі необхідні фахівці проводять перевірку на обласному збірному пункті, а аналізи обробляються протягом доби.

Крім того, документи для отримання статусу учасника бойових дій, що повертаються по демобілізації, розглядатимуться на комісії обласного військкомату, а не подаватимуться на центральну комісію, як було раніше.

 

 

 

comments powered by HyperComments