Харківська топонімічна група презентувала свої нові напрацювання

Юлія Гуш  |  Четвер, 9 липня 2015, 23:08
Стали відомі нові пропозиції щодо перейменування вулиць, висунуті Харківською топонімічною групою.
Харківська топонімічна група презентувала свої нові напрацювання

Кожної п’ятниці в приміщення харківської «Просвіти» проходять збори топонімічної групи, члени якої обговорюють пропозиції щодо перейменування вулиць згідно із новим законом про декомунізацію. За останні два засідання були висунути наступні пропозиції: провулок та вулицю  Артема було вирішено перейменувати на вулицю та провулок Полковника Болбочана, вул. Бабушкіна – на вул. Івана Гаращенка, вул. Благоєва – на вул. Жоржа Бормана, вул. Блюхера – на вул. Святослава Хороброго чи вул. Князя Святослава, пров. Більшовицький – на пров. Скрябіна, вул. Богунського – на вул. Івана Богуна, вул. Ванди Василевської – на вул. Соломії Крушельницької, вул. Височиненка – на вул. Івана Багмута, вул. Галана – на вул. Володимира Пасічника, вул. П'ятирічки – на вул. Княгині Ольги, просп. П'ятидесятиріччя ВЛКСМ – на просп. Кузьми Білоконя, вул. Кіквідзе – на вул. Івана Кобзева, пров. Кіквідзе – на пров. Івана Кобзева, вул., пров. та в'їзд Железнякова – на вул., пров. та в'їзд Юрка Тютюнника, вул. та пров. Єлізарова – на вул. та пров. Архиєпископа Ярещенка. 

Що стосується повернення автентичних назв, то вул. Володарського було запропоновано змінити на вул. Семінарську, пров. та в'їзд Володарського – на пров. та в'їзд Семінарський, вул. та пров. Гамарника – на Подільську (вулицю та провулок), вул. Демченка – на вул. Дівочу, пров. Дубового –  на пров. Троїцький, вул. Ейдемана – на вул. Каунаську чи вул. Кутаїську, вул. Губкомівську – на вул. Анненьську, вул. Дацька – на вул. Монастирську, вул. та пров. Павла Дибенка – на вул. та пров Білоколодязний, пров. Дубового – на пров. Троїцький, вул. Енгельса – на вул. Різдвяну, вул. Шліхтера – на вул. Старий Куток,

Щодо інших назв, то вулицю Буздалина можуть перейменувати на вулицю Спокійну, вул. Войкова – на вул. Бердянську, в'їзд Жовтневий 1-й – на в'їзд Гетьманський 1-й, в'їзд Жовтневий 2-й  – на в'їзд Гетьманський 2-й, вул. Шаумяна  – на вул. Отаманську, пл. та вул. Руднєва – на пл. Небесної Сотні, пров. в'їзд Руднєва – на пров. Червоної калини, вул. Куусінську – на вул. Гайдамацьку, в'їзд Червоноармійський – на в'їзд Тернопільський, пров. Комсомольський  – на пров. Бунчуковий, в'їзд Піонерів – на в'їзд Пластунів.

Це ще чорновий список, який може бути виправленим та доробленим.

comments powered by HyperComments