Продаж алкоголю дітям не залишиться без уваги (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 10 липня 2015, 20:42
В Харкові громадські активісти та представники правоохоронних органів будуть боротися проти продажу алкоголю та сигарет неповнолітнім.
Продаж алкоголю дітям не залишиться без уваги (фото)

Про це вони заявили під час прес-конференції, яка пройшла 9 липня в Харківському кризовому інфоцентрі. Активісти запевняють, що є нерідкісними випадки, коли всупереч чинному законодавству  продавці продають неповнолітнім алкогольні напої та тютюнові вироби. А це є серйозною проблемою, яка, зокрема, призводить до алкоголізації дитячого середовища.

«Стає актуальною проблема продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів дітям, в тому числі біля навчальних закладів, – розповів майор міліції Костянтин Шеремет, – в цьому році на території Харківської області підрозділ міліції у справах дітей, в чиї зобов’язання входить робота з протидії цьому згубному явищу, задокументував 69 подібних фактів».

Цією проблемою тепер активно займаються громадські організації. Наприклад, ГО «Благовест 2013» з цієї причини вирішила створити телефон довіри, на який може подзвонити кожен охочий, щоб повідомити про факти продажу алкоголю чи тютюнових виробів неповнолітнім. Для цього потрібно вказати точну інформацію про місцезнаходження торгової точки. Після цього всі дані будуть передані в правоохоронні органи. 

«Майже всі торгові заклади незважаючи на санкції, на попередження, в гонитві за зайвою копійкою допускають систематичний продаж слабоалкогольних, алкогольних та тютюнових виробів дітям, – розповів Андрій Морганов, заступник керівника правління ГО «Благовест 2013», – через це правління нашої організації прийняло рішення про створення телефону довіри. Куди громадяни, які проживають на території Харкова та області, можуть зателефонувати в будь-який час».

comments powered by HyperComments