Топонімічна група запропонувала нові варіанти назв вулиць

Юлія Гуш  |  Субота, 11 липня 2015, 12:13
10 липня в харківській «Просвіті» пройшло чергове засідання топонімічної групи, під час якого були озвучені нові пропозиції щодо перейменування вулиць.
Харківська топонімічна група

Пропозиції щодо зміни назв харківських топонімів були внесені згідно з чинним законом про декомунізацію. Одним вулицям було запропоновано повернути стару історичну назву, а інших, при відсутності такої – назвати в честь певних видатних особистостей, або ж дати їм якусь більш «нейтральну» назву. Як було сказано на одному із засідань, це «чорновий» список, який може бути зміненим та доповненим.

Загалом, в’їзд Щорса було запропоновано перейменувати на в’їзд Кармелюцький, просп. та пров. Ілліча – на просп. та пров. Баварський чи Новобоварський, вул. Цюрюпи – на вул. Болбочана, в’їзд та пров. Культкомівський – на в’їзд та пров. Алексін, вул. Радянську, в’їзд Радянський – на вул. та в’їзд Решетнікова, вул. Бауманську – на вул. Рідченка, вул. Щорса – на вул. Мисика, вул. Якіра – на вул. Тюринську, вул. Ленінську – вул. Отамана Головатого, в’їзд Петровського – в’їзд Кошовий, в’їзд Тельмана – в’їзд Кубанський, пров. Пролетарський – пров. на Максима Кривоноса, вул. Сербиченка – на вул. Хортицьку, вул. та в’їзд Сіверса – на вул. Олешківську та в’їзд Олешківський, вул. Червоних Старшин – на вул. Новохатську.

comments powered by HyperComments