Харківському шпиталю не вистачає коштів (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 15 липня 2015, 23:54
15 липня керівник волонтерської організації «Сестра милосердя АТО» Ярина Чаговець розповіла про потреби харківського військового шпиталю.
Ярина Чаговець

Ярина Чаговець розповіла, що зараз все менше пожертв надходить до шпиталю. «Зараз дуже не вистачає коштів, – розповіла вона, – настільки, що вже чотири місяці ми не можемо купити хлопцям форму та берці. На превеликий жаль, хлопці, які перебувати в шпиталі, не отримують форму. Тобто, чисто теоретично вони можуть поїхати зі шпиталю до своєї військової частини і отримати її, але практично ні в кого жодного разу не вийшло це зробити. Дуже соромно, але нам доводитися відправляти їх без форми».

Щоб знайти необхідні кошти, волонтери «Сестри милосердя АТО» надіслали більше двох тисяч листів до різноманітних організацій Харкова та області. «Але відповіді так і не надійшло, –зазначила волонтерка, – розіслали близько 2,5 тисяч листів про допомогу. Але на превеликий жаль, ніхто так і не відгукнувся. Це в межах Харкова та Харківської області, тому що ми прекрасно розуміємо, що кожне місто займається своїми і дуже негарно було з нашого боку просити, припустимо, у Львова. У них точно так є шпиталі».

Але, як розповіла Ярина Чаговець, «Сестра милосердя АТО» тісно співпрацює з різними організаціями Львову, Сум, Полтави, Житомиру, Чернігова тощо. «Нам дуже допомагає Ужгород, – підкреслила вона, – вони нам присилають щотижня величезні посилки. У нас лікуються їх хлопці з 128 бригади. Ми постійно з ними на зв'язку».

А що стосується конкретних потреб в шпиталі, то їх немало: це в першу чергу кава, чай, цукор, солодощі, а особливо у взуття, адже чимало коштів зараз іде на імпланти. А от медикаментами шпиталь повністю забезпечений, чого не скажеш про пересувні амбулаторії, які задіяні на передовій. Тому госпіталь для них збирає такі необхідні медикаменти, як стерильні бинти, серветки, вату, марлю, шприці, фізичний розчин, жгути тощо. Все це можна принести в сам шпиталь з 9.00. до 19.00, зазначивши, що все  – для передової».

 

comments powered by HyperComments