Мешканець Салтівки заборгував тепловикам 24000 гривень

П'ятниця, 17 липня 2015, 16:30
Комунальники розповіли, як борються із злісними неплатниками.
мешканець салтівки заборгував тепловикам

Користувачі соцмереж виклали в інтернет фотографію банківської квитанції за комунальні послуги. Величезні рахунки, виставлені комунальними підприємствами, говорять про те, що житель Салтівки не платив за квартиру більше шести років. Найбільше вражає цифра в графі «Опалення» - харків'янин встиг «нагрітися» майже на 24 000 гривень.

Спеціалісти «ХТС» розповіли, як вони борються із злісними неплатниками.

Як повідомили в Тепломережах, за час літніх місяців харків'яни переплатили за тепло. Цього року вони заплатили на 106,2 %.

За словами Андрія Пярна, начальника філії «Харківтеплозбут», не всі люди можуть в повному обсязі сплачувати за тепло, бо це не зовсім маленькі суми. Таким чино накопичуються борги. Деякі люди погашають заборгованість в між опалювальний сезон.

У ХТС кажуть, що загальний борг місцевих мешканців перед тепло виками з 2001 року склав 829 млн гривень. З такими неплатниками у тепломережах борються, використовуючи методи нагадування та роз’яснення. Також у нагоді стає звернення до суду. Так від початку 2015 до районних судів подали більше чотирьох тисяч позовів, половину передано до виконавчої служби. Загалом за півроку арештовано 250 квартир, 454 автівки, 119 одиниць побутової техніки.

comments powered by HyperComments