Активісти розповіли подробиці мітингу на ХТЗ

Юлія Гуш  |  Субота, 18 липня 2015, 20:23
17 липня в Харківському кризовому інфоцентрі пройшла прес-конференція за участі громадських активістів, як брали участь в мітингу біля тракторного заводу.
Активісти розповіли подробиці мітингу на ХТЗ

Вони розповіли, що мітинг мав цілком мирний характер. Хоча згодом він був витлумачений як рейдерське захоплення підприємства як керівництвом заводу, так і певними представниками ЗМІ. «Насправді все було не так, – розповів Андрій Шмитько, представник ГО "Сила лева", – там було 9 представників ЗМІ, були представники правоохоронних органів. Керівництву заводу була поставлена низка питань. За нашою інформацією, на даному підприємстві знаходиться військова техніка. Зайшли ми мирно. Це підприємство ми не захоплювали. Але ЗМІ написали що ми «рейдернули» завод. Але все було зовсім не так».  

Депутат міськради Дмитро Маринін зазначив, що господарями заводу є російські мільярдери. Він розповів, що того дня активісти мали нагоду поговорити з його директором. «Ми як люди небайдужі до того, що відбувається в Україні та Харкові зокрема, вирішили прїхати та поговорити з директором, – підкреслив він, – нас впустили абсолютно мирно. Ми задали директору питання про наявність військової техніки. Також запитали, чому вони, як підприємство, яке знаходиться на території України, не ініціювали випуск військової техніки для оборони промисловості України».

comments powered by HyperComments