Харківські студенти проти створення «кишенькової» ради

Юлія Гуш  |  Субота, 18 липня 2015, 23:29
Про це представники студентських організацій заявили під час своєї прес-конференції, яка 17 липня пройшла в Харківському кризовому інфоцентрі.
Харківські студенти проти створення «кишенькової» ради

Вони заявили, що виступають проти створення «кишенькової» обласної студентської ради та висловили своє небажання стати об’єктом маніпуляцій в майбутній перевиборчій кампанії. «Тут є невеликий ризик, – розповів Микита Андреєв, – він пов’язаний з тим, що за останній рік у нас відбулося багато подій, під час яких харківська обласна студентська рада допомагала студентам захищати їх права. Це пов’язано не тільки з пільгами на метрополітен. У нас було чимало випадків, коли студенти до нас зверталися. Відповідно, певним сторонам це може не сподобатися. Що студенти говорять в голос, що вони показують свою позицію».

Самі студенти висловили бажання бачити головою обласної студентської ради Ярослава Ланецького, голову студентського волонтерського штабу. З відповідною заявою вони звернулися до губернатора Ігоря Райніна.

«Ми виділили декілька блоків проблемних питань, які виникають перед студентами, – розповів Ланецький. Серед них, зокрема, він виокремив низький рівень залучення студентів до формування молодіжної політики, межове сприйняття студентами призначення студентського самоуправління. «Це не тільки розваги, а й захист прав студентів, це проведення різного роду заходів, направлених на індивідуальний та інтелектуальний розвиток студентської молоді», – додав він.

comments powered by HyperComments