В топонімічної групи є нові пропозиції щодо перейменування вулиць (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 19 липня 2015, 18:30
Під час свого чергового засідання в приміщенні харківської «Просвіти» члени топонімічної групи висунули нові пропозиції щодо перейменування вулиць.
В топонімічної групи є нові пропозиції щодо перейменування вулиць (фото)

Окрім власних ідей, вони обрали 15 найкращих пропозицій з 430-ти, висунутих різними представниками харківської громадськості. Це все – «чорновий список», який в перспективі може бути вправленим та доробленим.  

Загалом, було вирішено вул. ІІІ Інтернаціоналу перейменувати на вул. архітектора Альошина, вул. та пров. 17 Партз’їзду – вул. та пров. архітектора Серафімова, просп. Орджинікідзе – на просп. Новохарківський, вул. Червоного Льотчика – на вул. Стадницьку, вул. Юного ленінця – на вул. Колійну, вул. Латиських червоних стрільців - на вул. Січових стрільців, вул. Соціалістичну – на вул. Сапеляка, вул. Бажанова – на вул. Чорноглазівську, вул. Воровського – на вул. Максима Березовського, вул. Столєтова – на вул. Веделя, вул. Крупської – на вул. Прав людини, вул. та пров. Халтуріна – на вул. та пров. Скіфський, пров. Революції – на пров. Боровиковського, пров. Бадаєва – на пров. Сарматський, пров. Островського – на пров. Метлинського, вул. Потапенка – на вул. Вікет’євську, вул. Кірова – на вул. Чарівну, пров. Елізарова – пров. Холодногірський, вул. та пров Калінінградську на вул. Львівську та пров. Львівський.

Також члени топонімічної групи отримали свого роду "домашнє завдання" – знати відповідні назви для таких топонімів, як вул. Лафарга, вул. Луначарського, вул. Кривомаза, вул. Косіора, вул. Козлова, в’їзд Колгоспний, вул. Комсомольська, вул. Бортнанського, вул. Заводу «Комсомолець», вул. Павліка Морозова, вул. Лева Шубнікова.

 

comments powered by HyperComments