Представники ГО «Свідомі» розповіли про свою боротьбу з корупцією

Юлія Гуш  |  Середа, 22 липня 2015, 19:01
21 липня під час прес-конференції представники ГО «Свідомі» познайомили зі своєю діяльністю та розповіли про власні методи боротьби з корупцією.
ГО "Свідомі"

Під час прес-конференції Валерія Моталєва-Кравець, керівник ГО «Свідомі» та Ольга Стицун, прес-секретар ГО «Свідомі» розповіли по головні цілі своєї організації та повідали про методи боротьби з корупцією в Харківській міськраді. Також вони оприлюднили результати соціальних досліджень щодо поглядів громадян на ситуацією с корупцією в Україні.

«Згідно з даними соцопитування, яке провела наша організація в різних містах, таких як Одеса та Львів, більше 80% мешканців вважають, що після революції корупція не тільки не знизила свій рівень, а навпаки, виросла в певних галузях, – зазначила Валерія Моталева-Кравець. Також вона оголосила результати інших опитувань, згідно яким корупція в окремих сферах виросла від 5 до 18%, а в деяких – до 18%. Також ГО «Свідомі» провела інше опитування на найбільш корумповану сферу. 40% опитуваних сказали, що найбільш корумпованою є правоохоронна сфера, 23% – судова, 8,7% – сфера земельних стосунків, 6,3% – охорони здоров’я, 5% – освіти. Ще частина респондентів відповіла, що абсолютно всі сфери в Харкові є корумпованими. «Якщо спиратися на данні, які ми тільки що оприлюднили, то можна зробити висновки, що ті, хто мусить боротися з корупцією, її ж очолюють», – додала вона.

Представники ГО «Свідомі» впевнені, що сьогодні необхідно шукати нові підходи в боротьбі з корупцією та проводити аналітичну роботу у відповідних сферах. Крім того, вони оголосили, що вони будуть контролювати діяльність чиновників та зосередять чимало уваги на корупційних схемах харківської міськради. 

comments powered by HyperComments