В топонімічної групи нові ідеї та пропозиції (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 26 липня 2015, 15:20
Харківська топонімічна група під час свого чергового засідання в приміщенні «Просвіти» презентувала свої нові напрацювання щодо перейменування вулиць.
Топонімічна група

Після обговорень було вирішено перейменувати вул. Воровського на вул. Виговського, вул. Іванова – на вул. Івана Мазепи, вул. Більшовицьку – на вул. Волонтерську, вул. Калупи – на вул. Республіканську, вул. Піонерську – на вул. Злагоди, вул. Володарського – на вул. Холодногірську, пров. та в’їзд Володарського – на пров. та в’їзд Семінарський, вул. Єлізарова – на вул. Грушевського, пров. Єлізарова – на пров. Максимовича, вул. Козлова –на вул. Житомирську, вул. Комсомольську – на вул. Луцьку, пров. Косіора – на пров. Каунаський, пров. Лафарга – на пров. Леонтовича, вул. Луначарського – на вул. Кнорозова Юрія, вул. Марселя – вул. Червоної Рути, вул. Міжлаука – на вул. Алова, вул. Мельникова – на вул. Куликівську, вул. Наріманова – на вул. Русанівську чи вул. Виговського, вул. Пархоменка – на вул. Герасименка чи вул. Кирпоноса, вул. Перовської – на вул. Дудинської, в’їзд Петровського – на в’їзд Тернопільський, в’їзд Петровського – на в’їзд Гурзуфський, вул. Примакова – на вул. Дитмарівську, вул. Профінтерну – на вул. Турбінницьку, вул. Тевєлєва – на вул. Білоконя, просп. 30-річчя СССР – на просп. Соборності, вул. Райкомівську – на вул. Масловича, вул. Чернікова – на вул. Скупницького, вул. Скорохода – на вул. Шидловську, вул. Союзну -–на вул. Шляхетну, в’їзд Тельмана – на в’їзд Каліякський, вул. Тореза – на вул. Лавриненка, вул. Олександра Ульянова – на вул. Володимира Манойла, вул. Чапаєва – на вул. Отамана Накієва , вул. Червоноармійську – на вул. Євгена Гребінки, в’їзд Червоноармійський – на в’їзд Хорунжій.

Також під час засідання було оголошене домашнє завдання – відповідно до закону про декомунізацію знайти нові назви для таких топонімів, як вул. Дацька, пров. Загорський, пров. та вул. Минайленка, ІІ в’їзд Петровського, пров. Робкорівський, вул. Соколова, вул. Червона Алея та вул. Червона. Було наголошено, що їм краще підібрати саме географічні назви.

Це все – «чорновий варіант», який може бути допрацьованим та доповненим. Крім того, свої пропозиції, окрім членів топонімічної групи, можуть вносити інші представники харківської громадськості. 

comments powered by HyperComments