На площі Свободи пройшов Відкритий університет (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 26 липня 2015, 23:13
25 липня в Харкові на площі Свободи вже вдруге за липень пройшов Відкритий університет.
На площі Свободи пройшов Відкритий університет (фото)

В його межах харків’яни могли познайомитися українською військовою технікою та зброєю, долучитися до плетіння маскувальних сіток чи патріотичних браслетів. Діти малювали малюнки для українських військових. Активісти збирали інформацію про загиблих харків’ян, які воювали в зоні АТО. На заході було присутні волонтери, які за символічну платню продавали сувеніри ручної роботи, кошти з виручення яких підуть на матеріали для маскувальних сіток.

«Окрасою» Відкритого університету стала лялька у вигляді Геннадія Кернеса. Її активісти «Громадської варти» посадили за стіл прямо на площі Свободи. Тоді кожен охочий міг залишити своє «звернення» на столі «мера», яке згодом можуть бути передане його секретарю.

«Вирішили робити опудало нашого мера, – розповіла активістка «Громадської варти» Тетяна Пасинок, – а сьогодні він у вигляді опудала може приймати громадян. Це буде приймальня мера, де люди можуть написати звернення до нього. Це останні дні його правління. Тому що 28-го числа буде суд в Полтаві. І ми віримо, що це дасть плоди. Ми вчора були в Києві біля генеральної прокуратури. Залучилися підтримкою замісника генпрокурора, який пообіцяв цю справу взяти під свій контроль, а також навіть при можливості приїхати до суду Гепи. Це його останні дні. Ми його з почестями відправляємо на пенсію. Тобто, у нього два вибори – або на пенсію, або в тюрму. Ми допоможемо йому це зробити».

Фоторепортаж

comments powered by HyperComments