Скульптури біля комп'ютерного коледжу отримають новий вигляд (фото)

Четвер, 6 серпня 2015, 21:10
У Харкові ще у сорокових роках минулого сторіччя біля будівлі колишнього «Гірничого технікуму» звели два монументи на честь шахтарів. Минув час, технікум став комп’ютерним коледжем, а хлопець з дівчиною, зроблені з каменю, так і залишилися стояти на місці. Креативні городяни, згідно з проектом «Мансарда Єрмілова-Косарєва», забажали створити конкурс на розпис вуличної скульптури.
скульптури біля коледжу

За словами організаторки заходу Анни Чирви, ініціатором проекту є керівник Харківського комп`ютерно-технологічного коледжу Едуард Рубін. До цього моменту у представників академії мистецтв подібного у практиці ще не траплялося. Акцію з розпису здійснюють з метою облаштування простору міста. Її влаштовують відповідно до мансарди, завданням якої є створити мистецький простір. Організаторам стало відомо, що скульптури на той час випускалися тиражем, а тому на даний момент вони не мають в собі жодного інформативного чи історичного значення. Однак у соцмережах все ж виникла дискусія, чи не вважається це вандалізмом. Було два варіанти щодо долі цих фігур: або їх реставрувати, або демонтувати. Саме тому організатори ухвалили рішення розписати «шахтарів». Як це буде виглядати, каже Анна Чирва, поки складно сказати, але має бути художній продукт.

Брати участь у проекті можуть всі, хто бажає. Запрошуються і художники, і скульптори, і дизайнери, і архітектори. Крім того, можуть спробувати свої сили просто творчі особистості, в яких нема профільної освіти. Головне в проекті – ідея. Заявки вже є, їх подали ще до початку проекту. Та найбільша активність планується на кінець літа – початок осені.

У заході також візьме участь випускник ХДАДМ скульптор Олександр Шамрай ( його творіння вже є прикрасою міських вулиць), зазначила організатор.

Принцип відбору учасників простий – роботи мають бути за мотивами творчості Василя Єрмілова.

Усі пропозиції опрацьовуватимуть професійні художники та скульптори. Є наступні варіанти: не розписувати саму скульптуру, а розмалювати тільки підніжжя монумента. А ще надійшла така думка - доповнити композицію колажами з різних технічних деталей, це ж комп’ютерний технікум. Варіантів щодо оформлення скульптур  безліч.

Обирати учасників буде спеціальна комісія, роботи можна буде побачити в соцмережах. Едуард Рубін також хоче показати експозицію творів у залі коледжу. Захід почався 7 липня і триватиме до 9 вересня.

comments powered by HyperComments