Харківська «Самопоміч» вимагає дотримання законодавства про мобілізацію та демобілізацію

Четвер, 6 серпня 2015, 11:08
У Харкові почастішали випадки примусової мобілізації у вигляді так званого «вуличного сафарі» - спільних рейдів співробітників міліції та військкоматів. «Самопоміч» категорично засуджує такі дії та вимагає від правоохоронних органів забезпечити дотримання чинного законодавства про мобілізацію та демобілізацію.
самопоміч говорить про дотримання законів про мобілізацію та демобілізацію

Під час таких рейдів чоловіків призовного віку «виловлюють» у публічних місцях і доставляють до відділу міліції для встановлення особи. Потім до справи підключаються військкомати - чоловіка направляють до збірного пункту, де він проходить медкомісію і в разі придатності людину направляють у місце проходження військової служби.

Захист Батьківщини - святий обов'язок кожного чоловіка. Але армія - не в'язниця. А саме такий образ сьогодні створює Збройним Силам примусова мобілізація у Харкові, яка відбувається з порушенням законодавства, прав людини. До того ж ця незаконна мобілізація відбувається вкрай вибірково. ЗМІ не повідомляють по вручення повісток синам високопосадовців. Натомість є непоодинокі випадки, коли намагалися «мобілізувати» людей з очевидними фізичними вадами, які апріорі не придатні до військової служби.

«Якщо кимось було прийнято рішення вручати повістки на вулиці, то чому такі випадки є у трамваї, а в престижних клубах, де відпочивають діти харківських високих чиновників, бізнесменів нікого не «мобілізували»?» - зазначає народний депутат від фракції «Об’єднання «Самопоміч» Ярослав Маркевич.

Сьогодні країні потрібна професійна контрактна армія. До Верховної Ради внесений законопроект, який передбачає створення резервної армії чисельністю близько 200 тисяч військовослужбовців-резервістів. «Самопоміч» закликає політичні сили підтримати цей законопроект.

«Україну захистить лише контрактна армія, яка складається з професійних військових, що мають високу ідеологічну мотивацію та отримують гідну зарплату. До армії не треба заганяти людей, яких спіймали під час мобілізації у форматі "вуличного сафарі"», - зазначив народний депутат від фракції «Об’єднання «Самопоміч» Роман Семенуха. «Об'єднання «Самопоміч» просить харків'ян повідомляти про такі факти. Та готово особисто звертатися до Мінестерства оборони та МВС України з вимогою дотримуватися Закону.»

 

comments powered by HyperComments